Stilul rustic adus în prezent - HubDesign
3470
post-template-default,single,single-post,postid-3470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Stilul rustic adus în prezent

Stilul rustic – cu o notă șic sau provensală – este una dintre cele mai populare abordări pentru un adevărat sentiment „casă dulce casă”. Totul este despre detalii: flori așezate în borcane de teracotă, decorațiuni vintage, oale de aramă și coșuri de răchită, bănci și cufere rustice, canapele confortabile împodobite cu perne moi, ornamente ceramice și compoziții florale. Acesta este stilul de decor perfect pentru a vă transforma casa într-o locuință caldă și primitoare, un spațiu care este atât atractiv, cât și confortabil, cu o caracteristică distinctă a podelelor și acoperirilor din materiale precum lemn, piatră și porțelan cu efect de lemn sau cu efect de piatră. Un stil adus în prezent prin ajustări menite să creze compoziții contemporane, adaptate stilului de viață modern.

O baie în stil rustic are în general plăci mici, fin decorate, din gresie albă sau bej, caracteristica principală fiind o cadă confortabilă, completată de accesorii sofisticate precum suporturile pentru săpun sau prosoape din lemn sau fier forjat.

Fie că este încorporată sau independentă, bucătăria este inima unei case în stil rustic, care favorizează nuanțele naturale precum tonurile de maro și bej, sau tonuri pastelate de ocru, verde și albastru. Atmosfera rustică tipică stilului country poate fi creată cu elemente precum perdele, coșuri de răchită, farfurii de porțelan atârnate pe pereți, oale de cupru, bufete și rafturi din lemn natural sau lemn vopsit în culori pastelate.

Îmbinând eleganța designului modern cu caracteristicile tradiționale și căldura tipică caselor din zonele rurale, stilul rustic este extrem de popular printre generațiile tinere. Preluarea elementelor din amintirile din copilărie și dându-le o înclinație modernă, acest stil aduce un caracter unic în toată locuința, de la zonele de zi și bucătărie până la dormitoare, precum și în aer liber.

Atrăgător și elegant, aspectul rustic este perfect nu numai pentru casele de la țară sau cabanele de la munte, adaptându-se frumos la orice tip de locuință, de la apartamente tip mansardă și mini apartamente în oraș, la case în plan deschis cu influență urbană.

Semnul distinctiv al stilului provensal este utilizarea pe scară largă a albului și a nuanțelor pastelate moi, delicate precum lavandă, roz pal, galben pai și albastru deschis, care pot fi completate cu mai strălucitoarele tonuri precum salvie, bordeaux sau amarant. Alte elemente tipice includ finisaje din lemn, mobilier de epocă și oglinzi, mese console din lemn, fier forjat, balansoare, dulapuri și bufete în tonuri pastelate, precum și căni sau ceainice pictate manual sau veselă din porțelan.

Acest stil se adaptează fără efort fiecărei zone din casă, de la sufragerie și bucătărie până la dormitoare și chiar aer liber. Podelele și tapeturile provensale favorizează efectele de piatră într-un mediu cald, nuanțe de pământ, teracotă, cu plăci dreptunghiulare sau hexagonale, sau soluții din beton cu modele geometrice în tonuri clasice de cenușii.

Pentru zonele exterioare – terase sau verande spațioase – stilul provensal favorizează răchita și seturi de mobilier din fier forjat, cu scaune, bănci, mese și foișoare, împreună cu țesături din bumbac, felinare decorative, colivii pentru păsări și ierburi, flori parfumate aranjate în vaze de lut sau teracotă. De asemenea, calitățile tehnice excelente ale gresiei porțelanate cu efect de piatră o fac ideală pentru placarea pardoselilor și pereților în aer liber.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.