10 nov. Designul luminii într-un restaurant cu stele Michelin
Marconi este un restaurant de familie care si-a inceput activitatea in 1983. In anul 2000, managementul restaurantului a fost preluat de Massimo si Aurora Mazzucchelli. Massimo se ocupa de salon, in timp ce Aurora conduce bucataria.
Prima lor stea Michelin a sosit in 2008. Intre timp, Marconi a fost recunoscut pentru excelenta de cele mai prestigioase ghiduri de restaurante.
In 2015, Massimo si Aurora au hotarât sa-si renoveze restaurantul, iar in 2016, acesta a capatat un aspect cu totul nou si diferit. Bucataria in sine nu a fost modificata, dar totul a fost complet reinterpretat, astfel incât sa se integreze mai bine in imprejurimile naturale ale restaurantului.
Luminile lui Davide Groppi au contribuit la schimbare. Ele au fost concepute ca un ingredient de bucatarie, folosit gratios, dar in acelasi timp lasat pe mese, la intrari si de-a lungul pasajelor restaurantului. Rezultatul a fost unul care a sedus oaspetii, deoarece s-a creat o atmosfera eleganta si ospitaliera.
Lumina la Marconi este calda, rafinata. Lampa Tetatet a fost folosita pentru a ilumina o nisa, ca si cum acolo, ar fi un obiect pretios. Masai imprastie lumina pe un tablou, punandu-i in valoare frumusetea printre mese. Cathode ofera iluminarea meselor, generând un sentiment de antichitate si magie datorita ultimelor tehnologii LED.
Marconi a stiut ca, pentru a se pune in valoare, designul este important. La fel ca si designerii, care au conceput colecţii, special pentru restaurante, hoteluri, galerii de arta, spaţii publice in general.
No Comments