Designul viitorului este mai responsabil generând un sentiment de confort și accesibilitate - HubDesign
3190
post-template-default,single,single-post,postid-3190,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Designul viitorului este mai responsabil generând un sentiment de confort și accesibilitate

Designul anului 2024 încurajează „autonomia, confortul, mișcarea, capacitatea de utilizare, interacțiunea și siguranța pentru toți” evidențiind responsabilitatea față de mediu. Pactul Global al Națiunilor Unite, este o inițiativă care a cerut companiilor să adopte și să susțină valorile durabilității pe termen lung, să sprijine protecția drepturilor omului, să promoveze o mai mare responsabilitate față de mediu și să lucreze împotriva corupției în toate formele ei.

Demonstrând și mai mult importanța responsabilității față de mediu, din colecțiile acestui an a existat o absență notabilă a materialelor plastice și a compușilor artificiali. În schimb, designerii „s-au întors la rădăcini” și au experimentat cu materiale tradiționale precum lemnul, fibrele naturale (bambus, ratan și sisal), cărămizi, piatră, marmură și textile (in și bumbac). Alama, cupru și nuanțe de metale slabe au fost, de asemenea, folosite pentru a accentua piesele, împreună cu sticla colorată și șlefuită.

Una dintre cele mai evidente tendințe în acest an a fost utilizarea de nuanțe bogate, profunde și culori de pământ. Designerii au optat pentru palete de culori armonioase, dar diverse, împrumutând nuanțe găsite în natură și experimentând cu spectrul lor. Negrul, albul și nuanțele de gri au fost înlocuite cu maro ars, crem și diverse nuanțe de bej și au fost completate cu nuanțe de verde, albastru și teracotă pentru a crea o paletă armonioasă, dar sofisticată, care ancorează subtil spațiul.

Înlăturarea noțiunii de „produse și mașini de inginerie” și evidențierea proceselor naturale, măiestria artizanală și tehnicile tradiționale de construcție au fost intens explorate în acest an. Fie că este vorba de zone de ședere, despărțitori, mese sau accesorii, piesele au fost fabricate în mod unic folosind materiale locale și naturale, aducând un tribut tehnicilor clasice și întărind individualitatea și autenticitatea.

Piesele de mobilier și accesoriile au fost inspirate din formele și siluetele botanicelor. În loc de forme geometrice structurate, care au fost relativ populare în ultimul deceniu, majoritatea pieselor au luat forme curbate și organice, generând un sentiment de confort, accesibilitate și joacă.

Cactușii și Aloe Vera au stat în mod deosebit în față și în centru în majoritatea afișajelor interioare. Aceste plante sunt considerate ca având nevoie de întreținere redusă, deoarece cresc în interior de ani de zile, rețin apa în climatele aride și se găsesc adesea în diferite tipuri și forme.

 

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.